Prototype LoRaX zal naar schatting 27.500 LoRa berichten verzenden

Een afbeelding van het prototype LoRaX.We zijn druk geweest de laatste maand, vandaar de lange stilte op deze blog. Gelukkig hebben we wel een hoop vooruitgang geboekt op verschillende fronten. Ik ben vooral bezig geweest met dit bord, prototype LoRaX. Ik heb de de Murata chip erop geprogrammeerd zodat hij regelmatig een LoRa bericht zendt en in een diepe slaapstand blijft tussen de berichten door.

Testen

Op het moment testen we hoe prototype LoRaX presteert als het gaat om batterijgebruik. Het lijkt erop dat we ongeveer 27.500 berichten kunnen sturen op de lading van twee AA batterijen. Dit betekent ongeveer 90 dagen à 300 berichten per dag(het huidige maximum voor het KPN LoRa platform). In de toekomst hopen we het batterijgebruik nog verder te verbeteren. Daardoor zouden we enerzijds de batterij kunnen verkleinen, of anderzijds meer berichten verzenden met dezelfde batterijen.

De laatste weken hebben we dit apparaat meegenomen op reis door het land om de dekking van het KPN LoRa netwerk te testen. We hebben daarbij speciaal gelet op de nauwkeurigheid van de door KPN gerapporteerd locatie. Hiervoor moet het bericht door voldoende KPN LoRa antennes met GPS apparatuur opgepikt worden. De huidige nauwkeurigheid is ongeveer 150 meter, en niet overal is de dekking goed genoeg voor locatiebepaling. We hopen dat dit verbetert als KPN meer LoRa antennes gaat voorzien van GPS ontvangers.

Lees meer over hoe het LoRa netwerk locatiebepaling doet en hoe dit verschilt van GPS-plaatsbepaling in dit stukje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!