Asset beheer en IoT

Bij IoT denken veel mensen aan slimme apparaten en sensoren. Alle bedrijven hebben echter in meer of mindere mate te maken met assets en het beheer van assets. Voor de een kunnen dat bureau’s en computers zijn, voor de ander kunnen dat graafmachines, rolstoelen of documenten zijn.

Conneqt maakt het beheren van assets eenvoudiger dan ooit, ongeacht het type asset. Zo is het eenvoudig om assettypes met bijbehorende eigenschappen te definiëren. Bij een assettype Auto gaat het over heel andere eigenschappen dan bij een Bureaustoel.

Het wordt steeds makkelijker om assets te monitoren. Een sensor laat zien of een bepaalde werkplek bezet is, een GPS sensor laat zien waar een voertuig zich bevind, en een RFID tag of Bluetooth zender op een rolstoel laat exact zien waar in het gebouw deze zich bevindt

Het zoeken en filteren in conneqt is makkelijker dan ooit. De mogelijkheid tot het maken van verschillende weergaven waarbij u zelf bepaald welke kolommen (eigenschappen) u wilt zien is enorm krachtig.

Op deze manier heeft u dus eenvoudig en in realtime overzicht van bijvoorbeeld:

  • Alle werkplekken in uw kantoor die nog vrij zijn
  • Alle auto’s die in een bepaalde zone rijden
  • Rolstoelen die op dit moment in het ziekenhuis aanwezig zijn bij de ingang

Het mooie aan de filters is, dat deze kunnen worden opgeslagen, het resultaat van de filters is bijvoorbeeld te tonen als een aantal op het dashboard. De eigenschappen van assets gewoon in tabelweergave, of voor locaties, geografisch op een kaart. Wanneer asset eigenschappen aan sensoren gekoppeld zijn, wordt elke wijziging live getoond.