Op de schouders van reuzen

Een oudere ITalks tracker in schaalvergelijking met een twee euromunt. Dit illustreert de miniaturisatie die aan de gang is.We hebben dit LoRa volgsysteem hier liggen. Dit gebruikten we om de dekking van het KPN LoRa netwerk te testen toen het werd uitgerold in het land. Dit systeem is enorm in verhouding tot recentere mogelijkheden, en dat is de vooruitgang van slechts enkele maanden. Zal deze trend van miniaturisatie zich voortzetten?

Beperkt de batterij de miniaturisatie?

Waarschijnlijk zal miniaturisatie tot op zekere hoogte blijven doorgaan. Maar, de batterij afmetingen worden waarschijnlijk een beperkende factor. Totdat de chips zo energie-efficiënt worden dat ze kunnen werken op omgevingsenergie.

De vergelijking die we hier maken is niet helemaal eerlijk. Het afgebeelde volgsysteem bevat meer sensoren dan onze nieuwe hardware. Echter, voor de meeste gebruikers zijn die sensors helemaal niet nodig. Door onnodige sensoren weg te laten kunnen we een goedkoper en verkleind volgsysteem maken dat net zo goed werkt.

Voorbeeld

Dit volgsysteem bevat een vochtigheidssensor, maar het is in een luchtdichte behuizing verpakt. Voor sommige industriële toepassingen is dat heel nuttig. Een boei op zee moet een waarschuwing afgeven als de behuizing beschadigd is geraakt. Dan kan deze vervangen worden voordat het apparaat echt stopt met werken. Toch lijkt dit voor de gemiddelde klant niet een super nuttige functionaliteit. Persoonlijk zou ik liever goedkopere systemen hebben die alleen de locatie doorgeven. Dat is namelijk wat ik wil weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!